28.06.2018 Uncategorized

Nuuka vinner offerttävling för att leverera smarta energihanteringssystem åt Helsingfors stad

View of the island of Katajanokka and Uspenski Cathedral at night, in Helsinki, Finland.

Helsingfors stad har antagit anbudet från Nuuka Solutions för att leverera smarta energihanteringssystem till ca. 1000 av stadens fastigheter. Det uppskattade värdet på offerten för Nuuka är 1,8m€. Vinnandet av anbudet är det nästa stora steget för Nuuka efter de färska nyheterna om Nuukas samarbete med OVG Real Estate för Unilever i USA.

Energihanteringssystemen som Nuuka kommer att leverera åt Helsingfors stad innefattar energirapportering samt analysverktyg för inomhusluftkvalitet och VVS-processer. Energirapporteringen innefattar övervakandet av elmätare, värmemätare samt vattenmätare för 1000 av Helsingfors stads fastigheter. Vidare kommer Nuuka utöver energirapporteringen att förse 150 av Helsingfors stads fastigheter med analysverktyg som kan användas för utförligare övervakning och optimeringen av inomhusluftkvalitet och VVS-processer.

Den fortsatta tillväxten av urbana områden innebär att städernas andel av globala energikonsumtionen och koldioxidutsläppen kommer att fortsätta öka. Idag står städerna för 60% av världens energikonsumtion och 70% av världens koldioxidutsläpp.

 

Mikko Valtonen, VD, Nuuka Solutions:

 

”Helsingfors stad utförde en proffsig och genomgående utvärderingsprocess för att försäkra sig om att hitta bästa möjliga partner för att hjälpa med målet att bli en även mer smart, grön och hållbar stad. Att bli vald av Helsingfors stad efter denna rigorösa utvärdering är ett stort framsteg för Nuuka. Jag vill tacka staden för deras förtroende och ge en stor applåd åt vårt team som möjliggjort denna vinst för Nuuka. Nu drar jobbet med Helsingfors stad i gång på allvar, något som vi inte kunde vara mer ivriga för!”

 

Additional Information:

Katri Kuusinen, Head of Office, City of Helsinki, katri.kuusinen@hel.fi

Olli Parkkonen, Head of Business Development, Nuuka Solutions, olli.parkkonen@nuukasolutions.fi


« Nuuka voitti tarjouskilpailun älykkään kulutusseurantajärjestelmän toimittamisesta Helsingin kaupungille

Watch now: CEO Mikko Valtonen interview by Holland ConTech and Proptech regarding recent collaboration with Bouwinvest »